Kørekort teori
For at få et dansk kørekort skal man ud over at bestå en praktisk prøve, også bestå en teoriprøve. Kørekort teoriprøven sikrer at man kender skiltningen på de danske veje samt hvordan man gebærder sig i forskellige situationer i trafikken.
Kørekort teori består af en række teoritimer som man tager hos en kørelærer. Derudover er der hjemmearbejde i form af at læse på kørekort teori enten i en teoribog eller på internette.
Selve kørekort teoriundervisningen foregår hos en kørelærer smmen med et hold af køreskoleelever. Det er kørelærerens opgave at gøre eleven i stand til at føre en bil på sikker vis og gebærde sig i trafikken så det er sikkert for alle.
Om kørekort teoriprøven
Der vises 25 billeder med hver en situation fra trafikken. Til hvert billede er der 2-4 spørgsmål, for hvert spørgsmål skal der svares ja eller nej. For at bestå teoriprøven skal man svare rigtigt på spørgsmålene for mindst 20 af de 25 billeder.
Eksempel. Hvis du svare forkert på bare et af spørgsmålene til et billede, så tæller det som en fejl. Altså skal du svare rigtigt på alle spørgsmål til et billede for at det tæller om et rigtigt besvaret billede.
Huskeliste til teoriprøven
- Medbring: ansøgning samt lektionsplan!
På side to i ansøgningen skal både kørerlærer og teorilærer have skrevet under.
- Medbring: gyldigt pas, dåbsattest, eller kørekort (hvis det er generhvervelse samt opholdstilladelse (hvis du ikke er dansk statsborger).
- Kom i god tid til teoriprøven - prøverne starter præcist og der ventes ikke. Kommer du for sent skal du vente på en ny ledig tid og betale nyt prøvegebyr.
- Tjek at alt er som det skal være når du sætter dig: kuglepennen virker, du kan se skærmen osv.
- Prøverne kører oftest automatisk, så der skal høres efter når prøven afspilles.
- Efter prøven rettes svarerne med det samme og man får at vide om man er bestået eller ej.
- Efter en bestået kørekort teoriprøve skal den praktiske prøve beståes senest 12 mdr senere.